FCSB s-a impus în fața celor de la Viitorul prin golul marcat de Florin Tănase (2’), autogolul lui Mladen (50’) și reușita lui Ionuț Vînă (91’) ajungând astfel la 9 goluri marcate și niciunul primit în primele 3 meciuri din acest sezon.
Adrian Petre a declanșat războiul cu Gigi Becali! Atacantul îl face praf pe patron: „Prima ta greșeală a fost să crezi că sunt una dintre oile tale” | FOTO
Formația bucureșteană afișează o transformare totală față de ce a arătat pe teren în sezonul trecut. Toni Petrea împreună cu Thomas Neubert au adăugat ingredientele necesare echipei pentru a evolua la un alt nivel și anume: organizare tactică, presing și condiție fizică excelentă.
Cele trei elemente sunt interdependente și este de apreciat cum, într-un timp atât de scurt, staff-ul tehnic a reușit să producă schimbări atât de dificil de implementat. Este și meritul jucătorilor care sunt mult mai motivați și disciplinați tactic în noul sezon, se sincronizează perfect într-un cadru tactic bine stabilit.
Echipa folosește un sistem flexibil 4-3-3 care se poate transforma cu ușurință în 4-1-4-1 iar în momentele de presing într-un 3-2-3-2 pentru a recupera rapid balonul cât mai sus în terenul advers și a avea astfel 5 oameni care să formeze organizarea ofensivă.
Deși jocul prestat se bazează pe atac, jucătorii rămân prudenți, in momentele în care pot fi vulnerabili se trece la un 4-2-3-1 instant pentru a nu îngădui adversarilor superioritate în fața blocului defensiv.
Filozofia pe care se bazează tehnicanul celor de la FCSB este de nu impune o tranziție defensivă echipei ci mai degrabă să înceapă presingul încă din momentul în care adversarul recuperează balonul sau se află în faza de construcție.
Acesta este “Gegenpressing”, acel presing sufocant cât mai aproape de poarta adversă folosind blocul ofensiv pe care germanii l-au preluat de la Valeriy Lobanovskyi în anii 80’ și adaptat vremurilor noastre cu succes de către Jurgen Klopp și Hansi Flick.
La faza primului gol, Florin Tănase în posesia balonului este suținut de 4 colegi în momentul atacului. Se observă cum Dennis Man și Florinel Coman poziționați ideal întind apărarea adversă pentru a deschide culoarele de pătrundere pentru coechipieri
Ocazia imensă a lui Sergiu Buș din minutul 11 se datorează presingului mixt pe care FCSB îl aplică în treimea adversă care oferă posibilitatea lui Florin Tănase ( albastru ) de a intercepta o pasă în apropierea careului
Pe plan defensiv Ovidiu Popescu (roșu) a venit în sprijinul coechipierilor, a acoperit inteligent adversarul, a anulat opțiunile de pasă adversă și a oferit posibilitatea unui marcaj flexibil pentru a evita o posibilă scoatere din poziție a unuia dintre fundașii centrali
La faza golului 3 se observă cum imediat după ce interceptează balonul Alexandru Buziuc este sprijinit de 5 coechipieri care atacă culoarele de pătrundere spre poarta adversă
În fotbalul actual contează mai mult să recuperezi rapid balonul și să ataci eficient poarta adversă decât o posesie prelungită sau o apărare închisă așezată pe doua linii.
FCSB joacă cel mai bun fotbal din Liga 1 în acest început de sezon, un fotbal dezinvolt și modern care o recomandă ca principala favorită la titlul în acest sezon.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER